Financieel Blog

We leven nog steeds in financieel onzekere tijden. Als wervings- en selectiebureau komt Beng dagelijks in contact met zowel werkgevers als werknemers. Daarbij valt op dat vele van de potentiële kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe betrekking dat niet zozeer doen omdat zij momenteel geen baan hebben, maar eerder omdat ze nood hebben aan een andere baan.

Hoewel het niet de bedoeling is van een dergelijk gesprek, vangen wij tijdens onze gesprekken met potentiële kandidaten meer dan eens op dat het nettobedrag dat momenteel op hun salaris strookje te lezen staat, amper volstaat om te voldoen aan wat zij hun basis behoeften noemen. Als selectiekantoor hoort het natuurlijk ook tot onze taak om te bevragen wat de salaris behoeften van de kandidaten zijn. Steeds vaker horen wij niet langer een bedrag, maar eerder een lijst van basis behoeften die echt wel tot de basis behoren. Het gaat dan over zaken zoals de huur, het betalen van facturen van energieproviders en boodschappen doen.

Tegenover de prijs van deze basis behoeften staat de prijs die de gemiddelde consument vandaag de dag voor deze zaken betaalt. Hoewel wij zeker in het begin, sceptisch stonden tegenover de uitspraken van sommige van de kandidaten die wij over de vloer kregen, konden wij in het gros van de gevallen niet anders dan beamen dat zij de waarheid spraken.

Omdat wij van Beng Werving en Selectie ook voor potentiële werkgevers werken, horen wij ook vanuit deze hoek vaak verzuchtingen over de financiële kant van het aannemen en betalen van werknemers. In deze economisch moeilijke tijden komt meer en meer tot uiting dat zowel werkgevers als werknemers het steeds moeilijker hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Wanneer zowel de werkgevers als de werknemers het financieel moeilijk hebben, dan is er duidelijk sprake van een structureel probleem waarvan beide partijen het slachtoffer dreigen te worden. Hoewel wij als Beng Werving en Selectie niet over het nationale werkverschaffingsbeleid gaan en al helemaal geen vat hebben op de prijsstijgingen, vinden wij het belangrijk dat iedereen die werkt, ook in zijn of haar basis behoeften kan voorzien. Werken voor een loon dat onder de modale levenskosten ligt, is op lange termijn niet duurzaam. Noch voor de werknemer, noch voor de werkgever.

Financiële problemen kunnen in belangrijke mate de werk sfeer hypothekeren. Wij zouden zowel werknemers als werkgevers willen vragen voldoende begrip te tonen voor elkaars situatie en hiermee rekening te willen houden. Voor meer vragen of feedback, kunt u contact opnemen met onze helpdesk via de lijn. Bezoek de contact pagina en stuur ons een bericht voor meer information.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *